Steeds méér, méér en nog méér toeristen. Maar hoe gaan we dat doen?

Steeds meer toeristen is de verwachting, de bewoners van de binnenstad maken zich zorgen, maar hoe zit dat met de politiek? 
Zelfs studenten vinden het te druk in de stad door al die toeristen..

Toenemende drukte en de alsmaar groeiende stroom toeristen waren een belangrijk thema in 2015.

Dit zag ook toerismedeskundige Stephen Hodes. Hij publiceerde begin dit jaar Amsterdam, inspelen op de toekomst.Een publicatie die het midden hield tussen een boek en een tijdschrift. In het AT5-programma Amsterdam in 2015 blikt Hodes donderdag terug op het voorbije jaar en draagt hij vast een aantal oplossingen aan om de ‘Disneyficering’ van Amsterdam af te stoppen.

Politiek niet heel blij
‘De politiek was niet heel blij met een bewoner die zich op deze manier tegen deze zaak aan bemoeit’, stelt Hodes. ‘Ik heb het naar zestig mensen op de Stopera gestuurd en er reageerde er slechts ééntje’. Bekijk de AT5 uitzending >>>

 

 

Geef een reactie