Amsterdam in 2030 ten onder aan toeristen

Knipsel

Het wordt voller en voller in Amsterdam. In 2030 wordt Amsterdam naar verwachting overspoeld door twee keer zoveel toeristen als nu. Gaat onze hoofdstad kapot door de toeristen?

Toerisme-deskundige Stephen Hodes denkt van wel. Hij komt met nieuwe alarmerende cijfers en voorspelt dat de hoofdstad een pretpark dreigt te worden. Hodes komt eind januari met een een tijdschrift  over de drukte en dreigende disbalans in de binnenstad van Amsterdam.

Bewoners van de binnenstad klagen steen en been over de overlast van dronken Engelsen, rumoerige bierfietsen, en straatmuzikanten. Het is niet meer gezellig en de bewoners trekken weg. Maar is het allemaal wel zo erg? Zorgen de toeristen juist niet voor werkgelegenheid en hoge omzetten?

De gemeente Amsterdam is vandaag met een nieuw plan naar buiten gekomen om de overlast in het centrum van Amsterdam aan te pakken. Als horecahouders meewerken aan een veiliger en rustiger centrum, ook buiten hun eigen zaak, worden ze daarvoor beloond met langere openingstijden.

Vanavond in EenVandaag diamant– en juwelenhandelaar Benno Leeser van Gassan en wethouder Ollogren over het economisch belang van de grote groepen toeristen en over gezellige drukte.Jordaan bewoonster Caro van der Meulen vertelt over haar ergernissen van het wonen tussen toeristen, ‘de ziel verdwijnt uit haar buurt’ Bekijk de uitzending >>>

Geef een reactie