Buurtbewoners krijgen gelijk: geluidsoverlast café Van Mechelen onderzocht

Een groepje buurtbewoners van de Sloterkade heeft hun zin, de exploitatievergunning van eetcafé Van Mechelen moet opnieuw bekeken worden. De omwonenden stapten naar de rechter omdat ze naar eigen zeggen gek werden van de geluidsoverlast.
Knipsel

De rechter heeft nu bepaald dat de gemeente nieuw onderzoek moet doen naar de geluidsoverlast en de parkeerdruk. Omwonenden deden hun beklag over rokers die in de binnentuin en voor het café een sigaretje roken en geluid maken. Maar ook het geschraap van stalen stoelen over de betonnen vloer ‘dreunt door’. Ook zitten bewoners continu in een frituurlucht.

Er moet nu akoestisch onderzoek gedaan worden naar ‘het geluid van stemmen op het inpandige terras en het stemgeluid van komende en gaande bezoekers van het café’. De omwonenden willen dat de cafévergunning van Van Mechelen ingetrokken wordt, zodat slechts de restaurantvergunning overblijft.  Lees verder op de site van AT5 >>>

Of op de website van het Parool >>>

Lees ook:  AT5: Buurtbewoners naar de rechter om overlast eetcafé Sloterkade

Geef een reactie