Stephen Hodes overtuigt studenten van dreigend pretparkscenario voor Amsteram

‘Wie vindt het stijgende toerisme in Amsterdam een probleem? O, dat is wel een flinke meerderheid.’ Tijdens Room for Discussion in het Roeterseilandcomplex vanochtend werd gepraat over de ‘disneyfication’ van Amsterdam. Is de stad echt op weg een groot pretpark voor miljoenen toeristen te worden?

Aan de ene kant van de bank zit Kajsa Ollongren, zelf ook UvA-alumnus. Namens D66 is ze wethouder van Amsterdam, met onder meer de portefeuilles Economie, Lucht- en Zeehaven, Monumenten, Kunst en Cultuur, Lokale Media, Deelnemingen en Stadsdeel Centrum. Aan de andere kant zit Stephen Hodes, toerismedeskundige en tevens de oprichter van LAgroup, een adviesbureau dat zich bezighoudt met de vrijetijds- en cultuursector.

KnipselHet interviewprogramma draait voor de gelegenheid helemaal om Amsterdam. ‘Deze stad is uniek: haar kosmopolitische aantrekkingskracht heb ik nog nergens anders gezien,’ beweert Stephen Hodes. Vooral de balans tussen bewoners, bezoekers en bedrijven is volgens hem uniek. Maar juist die balans dreigt nu verstoord te worden door het toerisme, zo vertelt hij. Het aantal bewoners groeit met 1 procent per jaar, het aantal toeristen met 10 procent. Lees verder >>>

Geef een reactie