Bezwaar? Dan mag je inspreken bij bestuur ‘dat er niet over gaat’

De Gemeenteraad beslist, maar ze willen jouw verhaal niet meer horen!

De Gemeenteraad beslist, maar ze willen jouw verhaal niet meer horen!

In Amsterdam is veel kritiek op het vergunningenbeleid van de gemeente. Het is ouderwets, onhandig en zet bewoners op een achterstand.  Maar nu gaat de gemeente zelfs een stap terug in de tijd. Het is zonder twijfel een aantasting van de democratie. Je mag gaan klagen bij iemand die er niet over gaat.  Henk van Dijk is er in geslaagd om dit rare besluit onder de aandacht van de media te brengen. Terecht! 
Als de raad instemt met het voorstel is het wachten totdat iemand naar de rechter stapt.

Artikel NRC

Partysloepen, een spiritueel centrum, verkeerd afgegeven bouwvergunningen. Henk van Dijk, bewoner in West, is iedere dag wel bezig met een onderwerp van de lokale politieke agenda. „Ik woon kennelijk in een straat waar veel gebeurt.”
Maar als het aan het stadsbestuur ligt, kan hij voor lokale bestemmingsplannen straks niet meer in de Stopera terecht. Dat is kwalijk, vindt hij. Want, al „klinkt het saai”, met dit voorstel „overtreedt de gemeente de wet”. Lees verder op de website van het NRC >>1>  en / of het Parool >>2>

Verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg (VVD)

Verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg (VVD)

VVD mini

Geef een reactie