Binnenkort in elke winkel een horecahoek / wafelhoek?

Stadsdeelcentrum wil een proef starten met zogenaamde mengformules. In elke winkel mag dan een horecahoek gecreëerd worden. Die horecahoek mag niet groter zijn dan 20 procent. Dat is dus een groot deel van een winkel. De Bijenkorf kan daardoor één etage veranderen in een lunchroom.

Het klinkt sympathiek, de detailhandel heeft het immers moeilijk en dat zal voorlopig ook niet meer veranderen. Maar hoe gaat zich dat ontwikkelen? Een paar jaar geleden schrapte het stadsdeel, op voorstel van wethouder Eric van de Burg, een paar regels om het zo makkelijker te maken een ijs- en wafelshop te starten. De gevolgen hiervan zijn bekend… Door het huidige voornemen van stadsdeelcentrum kan nu een wafelhoek in elke winkel gestart worden.

img-20151002-wa0001-1-1[1]

img-20151002-wa0000-1-1[1]

Geef een reactie