VVD & D66: Geef winkels de ruimte, ook na 22.00h

VVD en D66 willen dat winkeliers in het centrum zelf kunnen bepalen hoe vroeg of tot hoe laat ze open zijn. We pleiten voor een proef waarbij de openingstijden van winkels in het centrum van Amsterdam volledig vrij worden gegeven, het Wallengebied uitgezonderd. “Ondernemers kunnen in samenspraak met bewoners uitstekend zelf bepalen of langer openblijven mogelijk is. Bovendien is een straat waar winkels open zijn minder anoniem, gedurende de nacht. Dit geeft een veiliger gevoel als je ’s avonds laat thuiskomt”, aldus VVD-fractievoorzitter Marja Ruigrok.
Bas Paternotte D66 Amsterdam

Bas Paternotte D66 Amsterdam

Vergeleken met de rest van de wereld heeft Nederland nog altijd strenge winkelsluitingstijden. In de grootste stad van Nederland moeten winkels dicht om 22 uur ‘s avonds. D66-fractievoorzitter: “Als er één vrije stad is op de wereld, dan ligt die aan het IJ. Laten we die vrijheid dan ook gunnen aan Amsterdammers die ’s avonds laat boodschappen willen doen of de kapper die tot elf uur ’s avonds door wil knippen. Ook drukke gezinnen met twee werkende ouders en alleenstaanden of stellen met lange werkdagen hebben die flexibiliteit nodig.”

De meeste Amsterdammers en bezoekers van de stad winkelen overdag. Niet alle

Marja Ruigrok VVD Amsterdam

Marja Ruigrok VVD Amsterdam

winkels willen dan ook tot laat of gedurende de hele nacht geopend zijn. Het gaat ons erom dat Amsterdamse winkels in het centrum zelf kunnen kiezen wanneer ze wel en niet open zijn. Paternotte (D66): “Ruimere openingstijden bieden ook meer werkgelegenheid. Die extra banen in winkels kan de hoofdstad goed gebruiken, zeker nu de werkloosheid onder jongeren nog altijd schrikbarend hoog is.” We dienen vandaag een initiatiefvoorstel in voor een proef met vrije openingstijden, in het centrum, waarbij het Wallengebied wordt uitgesloten.

Klik hierom Marja Ruigrok op Amsterdam FM terug te luisteren over vrije winkeltijden.

Bron: website VVD

d66 miniVVD mini

Geef een reactie